Sve sto trebate znati o novom albumu „Hodi da ti čiko nešto da!“

Grupa Zabranjeno Pušenje se nakon izlaska live albuma „Live in St. Louis“ snimljenog na USA turneji 2002. godine potpuno posvetila stvaranju novog studijskog albuma pod naslovom „Hodi da ti čiko nešto da!“. Muzički producent albuma je Denyken, osvajač više hrvatskih diskografskih nagrada „Porin“ za produkciju, a album će biti dvostruki (2 CD-a). Album se snima u Denykenovom studiju Present.

U istom periodu grupa je dobila angažman na filmu režisera Jasmina Durakovića „Nafaka“. Grupa Zabranjeno Pušenje je za potrebe tog filma osmislila i realizirala kompletnu muzičku podlogu. Sve snimljene pjesme bit će objavljene na soundtracku filma „Nafaka“. Kao zanimljivost navodim da je za svjetsku distribuciju filma postignut dogovor s producentom filmova Superman 1, 2 i 3, gospodinom Pierrom Spenglerom, a u filmu glume gotovo svi eminentni BH glumci, kao i Lucija Šerbedžija te Mustafa Nadarević.

Na samom albumu će kao gosti sudjelovati i mnogi muzičari, glumci i pjevači kao npr.: Halid Bešlić, Lucija Šerbedžija, Arsen Dedić, zbor zagrebačke džamije Arabeske, Ismet Kurtović (Drugi Način), trubač Tomica Rukljić (Cubismo), saksofonist Marijan Jakić (Soulfingers)….

Prvi, ujedno i najavni, singl s albuma je pjesma „Nema više“. Tekst pjesme napisao je bosanski pisac i pjesnik Nenad Veličković. Autor muzike je Sejo Sexon. Pjesma je duet u kojem dva Roma, koji raspravljaju o životnim problemima današnjice, „glume“ Sejo Sexon i violinista grupe Robi Boldižar. Pjesma će se naći na oba albuma – na albumu Zabranjenog Pušenja „Hodi da ti čiko nešto da!“ i na soundtracku filma „Nafaka“.

Album „Hodi da ti čiko nešto da!“ će u BiH biti objavljen 15.10.2006., a u Hrvatskoj i Sloveniji nakon toga.Kako ce album „Hodi da ti ciko nesto da!“ biti dvostruki (2 CDa) odluceno je svakom CDu dati ime. Tako ce se prvi CD zvati „Se klicem Mujo!“, a drugi CD ce se zvati „Se klicem Suljo!“. Ovo klicem je ustvari klichem, a na bosanskom, hrvatskom te srpskom jeziku (za one koji to ne znaju) CDi se u stvari zovu „Zovem se Mujo!“ i „Zovem se Suljo!“. Zasto na slovenskom? Zato jer Slovenci najbolje placaju, a i broj Slovenaca koji se zovu Mujo i Suljo je u znacajnom porastu! 🙂

Medijski pokrovitelji albuma u BiH su Metromedia, Federalna televizija, Radio Stari Grad i Radio Kameleon.

Pjesma „Nema Više“ prva je pjesma Zabranjenog Pušenja nakon objavljivanja albuma „Bog vozi Mercedes“ 15.12.2001. godine kojom grupa izlazi u javnost.

Zabranjeno Pušenje su:

Sejo Sexon – vokal

Robi Boldižar – violina

Toni Lović – gitara

Branko Trajkov Trak – bubanj

Predrag Bobić Bleka – bas gitara

Paul Kempf – klavijature

Ovaj album ce zasigurno biti jedno novo remek djelo nase najdraze grupe!

43 komentara

 1. ovo sta Hare kaze je istina, sama cinjenica da ce album „Hodi da ti čiko nešto da!“ izaci prvo u BiH, govori da je ZP uvijek bila i da ce uvijek biti Sarajevska grupa!
  Za one koji ne zele vjerovati!:
  na dnu bloga pise sve o “raji iz druge gimnazije”!

 2. Svak ih uzima sebi zato sto valjaju! Vazda smo bili bolji u svemu i od Susjeda i od komsija! Zato su nas i napali sto nisu vise mogli izdrzati! Odu im indexi i napune dvorane isto tako i dugme i pusenje… KK Bosna sve dere kao i FK Sarajevo. Uvijek su nam zavidili!!!

 3. Ma šta vi svi serete po pušenju ko po nekoj prodanoj grupi, to je uvijek bio dobar rock n roll još dok sam bio dijete.Z. pušenje je uvijek bilo dobar sarajevski band, pa ako i sad rade u hrvatskoj ne znači da su prodani, već se od turbo folk industrije pravi fanovi ne mogu doć na svoje. jel se itko slaže sa mnom?

 4. bazo, u potpunosti se slazem s tobom. Zabranjeno Pusenje je najbolji bend koji smo imali i koji imamo. Niko im nije ravan!
  I naravno da je Zabranjeno Pusenje sarajevska grupa, bila i ostala!!!
  Sejo je bog!

Komentariši